انتخاب روش حسابداری شناسایی سود پیمانکاری برای هر پیمان بستگی به میزان اطمینانی دارد که پیمانکار نسبت به سودآوری و نتیجه کل پیمان دارد. این دو روش جایگزین هم نیستند. مدیریت برای انتخاب یکی از این دو روش ، آزادی عمل زیادی ندارد. یعنی در شرایط یکسان نمیتوان یکی را به دلخواه انتخاب کرد و بکار گرفت.
طبق اصول پذیرفته شده حسابداری در صورت احراز تمام ضوابط زیر، حسابداری پيمانکاری باید به روش درصد پیشرفت کار انجام گیرد:
ضوابط یاد شده بر توانایی پیمانکار در برآورد قابل اتکا از کل درامد قابل وصول پیمان و مخارج لازم برای تکمیل پیمان تاکید دارد.
پیمانکار ممکن است برای قراردادهای مختلف از دو روش همزمان استفاده کند.
اگر پیمانکار، روش حسابداری پیمانکاری را تغییر دهد باید این تغییر و مبلغ ریالی آن همراه با علل تغییر افشا شود.
در نرم افزار حسابداری سانیران، استفاده از دو روش تکمیل کار و درصد پیشرفت کار، محدودیتی وجود ندارد. یعنی هم میتوان با استفاده از روش کار تکمیل شده نسبت به افتتاح حساب پیمان اقدام نمود و در پایان پروژه نسبت به بستن آن حساب در پایان پروژه که عمدتا کمتر از یکسال بوده اقدام نمود.
همچنین در روش درصد کار تکمیل شده سیستم حسابداری سانیران با ارائه راهکار در نحوه افتتاح حساب، مدیریت حسابها و تسهیم حسابها و نهایتا بستن حسابها، انجام این فرآیندها را تسهیل می نماید.
خاطر نشان میگردد، علیرغم این که استفاده از یک سیستم حسابداری پیمانکاری منسجم، نقش مهمی در ارائه راهکار های کاربردی ایفاد میکند، نباید فراموش نمود، که چینش دقیق اولیه حسابها و کدینگ حسابها و مدیریت آنها در طول پیمان از اامات این فرآیند میباشد.
بر اساس استاندارهای حسابداری، بستن حسابهای پیمان در پایان دوره مالی به بهای تمام شده و تعیین سود و زیان پروژه در پایان هر دوره اامی میباشد. از طرفی استفاده از حسابهای مختلف در طول پروژه از بدهیات این فرآیند بوده و کاربران میبایست نسبت به بستن کلیههای استفاده شده اقدام نماید. در این راستا نرم افزار جامع حسابداری سانیران، در بخش بستن حسابها، این امکان را به کاربران داده است تا بتوانند هر حساب را بدون محدودیت در انتخاب سطوح آن به حسابهای مربوطه بسته و نهایتا سود و زیان هر دوره را تعیین نماید. همزمان با این قابلیت، امکان تسهیم درصدی حسابها نیز در سیستم قرارداده شده تا کاربران بتوانند در هرزمان با تعیین درصد از حسابی معین و بستن آن به حسابی دیگر، از هدر رفت زمان و انجام صدور سند دستی طاقتفرسا خودداری نمایند.
منبع : https://www.sainaco.net/1394/07/30/درصد-پیشرفت-کار-یا-کار-تکمیل-شده-در-حساب/
درباره این سایت